Autovisie
Autovisie Nieuws 30 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Ferrari wordt zeventig, strooit met special editions

Ferrari wordt volgend jaar zeventig. En dan moet er natuurlijk gecasht… euhm, sorry… feestgevierd worden. Dus introduceert het merk uit Maranello niet minder dan zeventig speciale uitvoeringen van de California T, 488 GTB, 488 Spider, F12 en GTC4.

Ferrari_schieramento_HEADER_DEF-sito

Van elke speciale editie worden er vijf gebouwd – een California T, 488 GTB, 488 Spider, F12 Berlinetta en een GTC4 Lusso – dus zet Ferrari er in totaal driehonderdvijftig op de weg. De zeventig verschillende uitvoeringen worden gebaseerd op beroemde straatauto’s en racers uit de geschiedenis van het merk. Welke dat zijn, is te bekijken op de 70 Style Icons-webpagina van Ferrari.

‘The McQueen’

Ferrari had natuurlijk geen ruimte om al zijn zeventig verjaardagscadeau’s uit te stallen in Parijs, dus koos de fabrikant er vijf. Deze bruine California T heet ‘The McQueen’ en is gebaseerd op de Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso die acteur Steven McQueen in 1963 van zijn vrouw cadeau kreeg.

‘The White Spider’

Een 488 Spider die teruggrijpt op de jaren vijftig. Op 1953 om precies te zijn, toen de 375 MM Pinin Farina Spider werd geïntroduceerd, een open sportwagen die werd aangedreven door een op Ferrari’s Formule 1-motor gebaseerde V12.

‘The Green Jewel’

Mooi groen is niet lelijk (‘The Green Jewel’ maakt ondergetekende buitengewoon hebberig). Deze 488 Spider brengt de 365 P2 van David Piper Racing in herinnering. Piper won met zijn opvallend gekleurde racewagen de Kyalami 9 Hours in 1965 en 1966.

‘The Schumacher’

Deze is overduidelijk. ‘The Schumacher’ – op de autoshow van Parijs in 488 GTB-vorm getoond – draagt de kleuren van de Ferrari F2003-GA, waarmee Michael Schumacher in 2003 zeven overwinningen boekte in de Formule 1 en vervolgens wereldkampioen werd.

‘The Stirling’

De 250 GT Berlinetta SWB werd op de autoshow natuurlijk vertegenwoordigd door zijn spirituele opvolger, de F12 Berlinetta. ‘The Stirling’ is qua kleuren en aankleding gebaseerd op de 250 GT waarmee Stirling Moss in 1961 onder meer de Tourist Trophy won.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.