Autovisie
Autovisie Nieuws 7 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Ferrari verliest rechten op naam Testarossa

Ferrari heeft de rechten op de naam Testarossa verloren. Althans, in Duitsland. Een rechtbank heeft daar besloten dat Ferrari de naam al te lang niet gebruikt heeft.

Ferrari Testarossa

Volgens de Duitse krant Der Spiegel is de rechtszaak tegen Ferrari aangespannen door Kurt Hesse, directeur van de speelgoedfabrikant Autec AG. Hij wil de naam Testarossa gebruiken voor fietsen, e-bikes en scheerapparaten, maar wil daarvoor geen vergoeding aan Ferrari betalen. En de Duitse rechter heeft hem daarin gelijk gegeven.

Naam moet gebruikt worden

“Een naam moet gebruikt worden om hem te beschermen”, zei een woordvoerder van de rechtbank. “Iets wat het bedrijf hier niet gedaan heeft.” Ferrari kan nog in hoger beroep gaan tegen de beslissing, maar op dit moment moet de Italiaanse fabrikant zijn aanspraak op de naam Testarossa opgeven.

Iconische supercar

Ferrari heeft zich verweerd door te zeggen dat het merk de aanduiding Testarossa nog steeds gebruikt. De fabrikant levert immers onderdelen aan Testarossa-eigenaren en restaureert ook exemplaren van de iconische supercar uit de jaren tachtig. Volgens de rechtbank is dat echter niet genoeg, omdat die services gewoon onder de naam Ferrari worden aangeboden.

Van 1984 tot en met 1996

De Testarossa is van 1984 tot en met 1996 gebouwd. Eerst als Testarossa (aantal: 7177), vanaf 1991 als 512 TR (aantal: 2261) en de laatste twee jaar als 512 M (aantal: 501). Hij werd aangedreven door een 4,9 liter V12 met een blokhoek van 180 graden. In de Testarossa leverde die 390 pk, in de 512 TR 428 pk en in de 512 M 440 pk.

https://autovisie.nl/2017/01/onder-de-hamer-2/hamer-ferrari-testarossa-miami-vice-2/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.