Autovisie
Autovisie Nieuws 15 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Ferrari Land geopend in Spanje

Rood, rood, nog meer rood. Het nieuwste pretpark van Spanje staat volledig in het teken van Ferrari. Na Ferrari World in Dubai kunnen we nu ook dichter bij huis een Ferrari-pretpark bezoeken: Ferrari Land.

Ferrari Land - Autovisie.nl

Red Force

Op ongeveer een uurtje rijden van Barcelona ligt het 70.000 vierkante meter grote pretpark in de Spaanse plaats Tarragona. Ferrari Land is onderdeel van het PortAventura World resort en biedt elf verschillende attracties. Het hoogtepunt volgens Ferrari is de Red Force, een achtbaan waarin je in vijf seconden naar 180 km/h wordt gelanceerd. Vervolgens brengt de achtbaan je naar een hoogte van 112 meter. G-krachten in overvloed.

Racing Legends

Heb je minder met achtbanen, maar meer met Ferrari, dan heeft het merk ook de ‘Racing Legends’ en ‘Flying Dreams’. Daarin vlieg je als bezoeker door de historie van Ferrari in de Formule 1 en Ferrari in het GT-racecircuit. Ook kun je er deelnemen aan een Formule 1-pitstop en zijn er uiteraard verschillende simulatoren die je de ervaring moeten geven alsof je meerijdt in een Ferrari.

Ferrari World

Ferrari Land is het tweede pretpark van Ferrari. In 2010 opende het merk al Ferrari World in Dubai, dat naast het bekende Formule 1-circuit ligt. In 2015 won dat pretpark nog de prijs van ‘beste toeristische attractie in het Midden-Oosten’. De lat ligt dus hoog voor Ferrari Land. Het park in Tarragona is nu geopend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.