Autovisie
Autovisie Nieuws 22 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Gefacelifte Cadillac CT6 ook als 558 pk sterke V-Sport

Zou het niet zo lekker gaan met de verkopen van de Cadillac CT6? Want het model is net twee jaar op de markt en krijgt nu al een redelijk ingrijpende facelift. Daarbij voegt Cadillac de 558 pk sterke CT6 V-Sport toe aan het programma.

cadillac_ct6_v-sport_7

En om gelijk onze eigen vraag te beantwoorden: ja, het gaat niet zo heel best met de verkopen van de CT6. In twee jaar tijd verkocht Cadillac er precies 19.711. De CT6 is ook in Nederland leverbaar, maar in ons land schafte tot nu toe niemand er een aan.

L-vormige lampen

Hoe dan ook, de facelift… Die is vrij duidelijk te zien aan de L-vormige koplampen en de achterlichten. Ze vervangen de iets conventionelere units van het voorgaande model. De CT6 V-Sport is vooral te herkennen aan de gaasstructuur van zijn grille.

Twinturbo V8

Onder zijn motorkap ligt een nieuwe 4,2 liter twinturbo V8 met 558 pk en 850 Nm koppel. Die brengt zijn aandrijfkrachten via een tientraps automaat en vierwielaandrijving over op het asfalt.

Zescilinder

Niet dat het in de gewone Cadillac CT6 behelpen is overigens. In Nederland staat alleen de 417 pk en 555 Nm sterke versie met 3,0 liter twinturbo V6 op de prijslijst. Hij kost hier minstens 113.800 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.