Autovisie
Autovisie Nieuws 29 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Experiment Jaguar: cryptomunten verdienen met data delen

Jaguar start een bijzonder experiment waarbij je cryptomunten kunt verdienen door informatie te delen, bijvoorbeeld over de wegcondities, files of ongelukken. In ruil daarvoor ontvang je credits waarmee je zaken als tol, parkeergeld of laadkosten kunt betalen.

Jaguar is ervan overtuigd dat het delen van nuttige informatie over files, gaten in de weg, weersomstandigheden, gladheid en dat soort zaken met navigatieaanbieders, lokale autoriteiten en andere weggebruikers helpt om het aantal files en ongevallen terug te dringen.

Om automobilisten aan te sporen om waarde volle informatie te delen, kunnen zij cryptomunten verdienen. Voor het maken en ontvangen van dit soort digitale betalingen met ‘Smart Wallet’-technologie werkt Jaguar samen met de IOTA Foundation. Ook is het mogelijk om de digitale credits in de Start Wallet aan te vullen met behulp van conventionele betaalmethoden.

Deze vorm van connected-car technologie wordt getest bij het nieuwe software-ontwikkelingscentrum van Jaguar Land Rover in Ierland. Daar zijn verschillende exemplaren van de Jaguar F-Pace en Range Rover Velar voorzien van innovatieve Smart Wallet-functionaliteit. Onderstaande video geeft een idee van hoe de technologie werkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.