Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 7 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Exclusieve Lamborghini Diablo VT Roadster te koop op Nederlandse veiling

Er wordt een super exclusieve Lamborghini Diablo aangeboden op een Nederlandse veilig. Het gaat om de eerste cabrioletversie van het model.

De Lamborghini Diablo ken je als liefhebber. De auto is de opvolger van de Countach en een echte oer-Lamborghini.

Exclusieve Lamborghini Diablo VT Roadster te koop

De Lamborghini Diablo kwam in 1990 op de markt. Met zijn 492 pk voorkomend uit een 5,7-liter was het de krachtigste productieauto van het moment. Hoewel je het in de verte al ziet en hoort als er een Diablo aankomt, heeft het model een veel ingetogener design ten opzichte van de Countach.

Exclusieve Lamborghini Diablo VT Roadster, te koop, Nederlandse veiling
(Afbeelding: BVA-Auctions)

De Lamborghini Diablo is een exclusieve auto. In totaal zijn er zo’n 3.000 exemplaren gebouwd. Ongeveer 200 hiervan zijn VT Roadsters. Een van deze 200 wordt aangeboden op de veiling.

Exclusieve Lamborghini Diablo VT Roadster, te koop, Nederlandse veiling
(Afbeelding: BVA-Auctions)

De VT Roadster heeft een targa-dak van koolstofvezel, deze kan je boven de motor kan plaatsen als je met dak open wil rijden. Ga je echt hard rijden, dan doe je liever het dak dicht. De klassieker versnelt namelijk tot 325 kilometer per uur.

De occasion op de Nederlandse veiling

De exclusieve Lamborghini Diablo die wordt aangeboden op een Nederlandse veiling komt uit 1996. Hoewel de auto dus al wat jaartjes rondrijdt, komt de kilometerteller niet boven de 31.174 kilometer uit. De auto is in nette staat en wordt geleverd met onderhoudshistorie die gedeeltelijk aanwezig is.

Origineel is de Diablo niet meer helemaal. De uitlaat is vervangen door een sportversie en de velgen van 18 inch zijn ook niet af fabriek op de auto geleverd. Tegen meerprijs kan je de originele uitlaat en 17 inch velgen bijkopen. De veiling van de Lamborghini Diablo VT Roadster verloopt 8 maart om 20.00 uur. De auto is getaxeerd op 310.000 euro. Klik hier voor de advertentie.

Rijden met Lamborghini Diablo

Jaco Bijlsma reed voor het afscheid van de pure V12 van Lamborghini met de Diablo. Dit zie je in onderstaande video!

Dit zijn de 5 snelste auto’s van de jaren 90

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.