Autovisie
Autovisie Nieuws 26 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Classic Remise Düsseldorf

Jaren geleden ontstond in Berlijn een eerste ontmoetingsplek voor liefhebbers van klassieke auto’s. In een oude tramremise werden werkplekken gemaakt voor bedrijven maar ook ruimte voor particulieren om hun kostbare bezit veilig te kunnen stallen.

Ja, dat is een SLS Black Series.

De onderneming werd Meilenwerk gedoopt en het industriële gebouw werd met gevoel voor historie gerestaureerd. Zo is op sommige plekken de oude tramrails nog zichtbaar. Diverse bedrijven vestigden zich er waaronder ook Ferrari Berlijn. Naast auto’s kwamen er winkels voor automobilist en in speciaal ontworpen glazen boxen stallingsplekken voor bijzondere auto’s van particulieren. Al snel groeide Meilenwerk uit tot de ideale plek voor de start of finish van rally’s en clubbijeenkomsten. Na Berlijn volgden Meilenwerk Stuttgart in de oude hangars van een voormalig vliegveld en Meilenwerk Düsseldorf waarvoor een oude halfronde treinremise grondig werd verbouwd.

“Als kleine juwelendoosjes tonen deze hun inhoud aan de bezoekers”

Inmiddels is de naam Meilenwerk Düsseldorf gewijzigd in Classic Remise maar het concept is nog steeds hetzelfde. Diverse klassiekerbedrijven bieden hier hun auto’s te koop aan waardoor er genoeg te zien is. Daarnaast zijn er verschillende werkplaatsen waar weer andere firma’s onderhoud plegen of bekleding restaureren. In de kenmerkende glazen boxen staan bijzondere auto’s van particulieren gestald. Als kleine juwelendoosjes tonen deze hun veelal exclusieve inhoud aan de bezoekers. Het bijzondere industriële gebouw vormt een prachtig onderkomen voor al die klassieke auto’s en motorfietsen en is een wezenlijk onderdeel van het totaalconcept. Hier kun je als klassiekerliefhebber urenlang je hart ophalen, waarna het restaurant een welkome plek vormt om nog even na te praten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.