Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 24 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Ook in het EV-tijdperk komen roadsters uit Engeland

Triumph, Ginetta, Morgan en natuurlijk MG. In het regenachtige Engeland wordt al decennialang gebouwd aan roadsters. Ook in het tijdperk van de elektrische auto kunnen we een dakloze tweezitter uit het Verenigd Koninkrijk verwachten.

Alhoewel verwachten, de Aura concept is nog vol in ontwikkeling en een productiedatum is nog niet bekend. Toch is de eerste versie nu al te zien op het Low Carbon Vehicle Event in Bedford (UK).

Vier Britse bedrijven, één roadster

Vier Britse bedrijven werkten samen aan het idee van een lichte elektrische roadster waarin rijplezier op plek nummer ‘1’ staat.

De auto heeft geen dak, geen voorruit en is erg minimalistisch. Door de strakke vormen en het lage gewicht komt de roadster tot wel 400 mijl (meer dan 640 kilometer) ver op een acculading van het 88 kWh-accupakket.

Aura, roadster, Engeland, concept car
(Afbeelding: Aura)

Hoe vol de accu nog is kan je zien op het 10-inch infotainment scherm in het midden van het dashboard. Volgens Aura is de aangegeven actieradius voor 99,5 procent nauwkeurig met het daadwerkelijk resterende bereikt.

Weinig bekend over de Aura

Hoewel dit een erg gedetailleerd kenmerk is, blijft het enkel bij deze informatie over de auto. Naar verluidt wordt er later dit jaar meer bekend over de roadster, al lijkt een marktintroductie nog erg ver weg. Voorlopig moet je het dus doen met de al geproduceerde Tesla Roadster. Elektrische cabrio’s en al helemaal roadsters zijn namelijk er zeldzaam.

Niet groen, maar wel heel leuk

Wil je wel een roadster, maar hoef je nog niet per se een elektrische aandrijflijn? Dan kan je ook kiezen voor een echt Engelse klassieker. Zo kocht Piet den Herder een MGA en restaureerde de auto van top tot teen. Hoe de auto er na drie jaar sleutelen uitziet zie je in deze aflevering van Uw Garage.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.