Autovisie
Autovisie Nieuws 18 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

En zo ziet de nieuwe Lexus ES er voor Europa uit

Wat Autovisie al weken geleden aangekondigd, is nu door Lexus bevestigd. De nieuwe ES komt ook naar Europa. De fabrikant nog niet zeggen wanneer, maar Autovisie schreef eerder al dat eind dit jaar de Europese introductie gepland staat.

01_Lexus-ES

De ES komt voor het eerst naar Europa, maar de productlijn bestaat al net zo lang als Lexus zelf. De eerste generatie dateert van eind jaren tachtig. Hij werd onder andere in Amerika verkocht. Als basis diende altijd een voorwielaangedreven Camry en dat geldt ook voor de nieuwste editie. De technische basis wordt gelegd door de Avalon van Toyota, wat tevens betekent dat de grote vierdeurs sedan een voorwielaandrijver is. Voor de aandrijving zorgen de Toyota-motoren. Internationaal wordt de concurrent van de Audi A6, Jaguar XF en Volvo S90 met een 3,5 liter V6-benzine en een viercilinder hybride-aandrijflijn aangeboden. Over het motorengamma in Europa doet de importeur nog geen uitspraken. Dat er een hybrideversie komt, staat vast. Lexus en Hybrid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Beijing

Lexus presenteert de nieuweling op de autoshow in Beijing, die 25 april van start gaat.

GS

Nu de productlijn een Europese carrière staat te wachten, moet de nagenoeg even grote Lexus GS het veld ruimen. De levering van dat model is inmiddels gestaakt. De vraag is of de GS F ook wordt vervangen door een ES-versie. De kans lijkt erg klein, aangezien er nooit een F-uitvoering van de ES is geweest en het model nu een voorwielaangedreven platform kent in plaats van een achterwielaangedreven bodemsectie. Echter, wie sportiviteit wenst, is aangewezen op de RC F, wat in de basis een GS is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.