Autovisie
Autovisie Nieuws 22 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Einde oefening voor Opel Cascada

Ondanks dat de zomer in zicht is, neemt Opel afscheid van zijn zonnekoning Cascada. Uit de Opel-fabriek in het Poolse Gliwice rollen momenteel de laatste exemplaren van de band.

Opel Cascada

Voor de Nederlandse markt is de orderintake eind vorige maand gestaakt en derhalve wordt de cabriolet alleen nog uit voorraad geleverd. Op www.opel.nl worden momenteel vier exemplaren aangeboden, terwijl er nog één in productie is. Wanneer die verkocht zijn, is de Cascada in Nederland geschiedenis. Voor de rest van de wereld volgt het productie-einde snel.

Vier merken

De Cascada heeft geen lange carrière achter de rug. Het softtopmodel verscheen in 2013 op de markt en is nu dus vijf jaar oud. De levenscyclus van een auto is normaliter zeven jaar. Reden voor Opel om de productie te staken, zijn de lage verkoopcijfers. Werden er in 2016 nog zo’n 14.500 stuks geproduceerd, vorig jaar bouwde Opel er slechts 3.500. Dat waren alleen de modellen met Opel- of Vauxhall-logo. De Duitsers leverden de Cascada ook aan het Australische Holden en Amerikaanse Buick. Opel plant geen opvolger voor de Cascada.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.