Autovisie
Autovisie Nieuws 14 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Eerste volledig elektrische Cadillac in Detroit aangekondigd

Cadillac heeft zijn eerste elektrische auto aangekondigd tijdens de autoshow in Detroit. De naam of de prijs van deze nieuwe crossover is nog niet bekend, maar de conceptfoto’s zien er in ieder geval futuristisch uit.

Cadillac EV Concept

Meerdere opties door breed platform

Wat er van de strakke lijnen overblijft zodra de nieuwe EV van de productieband rolt, is even afwachten. Ook zijn er nog geen specificaties bekend van de concept. Wel is het al zeker dat Cadillac voor de auto gebruik zal maken van het EV-platform van General Motors. Deze heeft als voordeel, flexibel te zijn en biedt zodoende de ruimte voor zowel voorwiel-, achterwiel- en vierwielaangedreven auto’s.

Eerdere elektrische inspanning flopte

Voor Cadillac kan deze flexibiliteit goed van pas komen, aangezien de automaker het voornemen heeft uitgesproken om naar een volledig elektrische toekomst te willen. Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse automaker elektrisch gaat. In 2013 introduceerde ze de Cadillac ELR plug-in hybrid. Deze twee- of vierdeurs coupé werd gebouwd op het platform van de Chevrolet Volt, maar had een vanaf prijs van maar liefst 75.000 dollar. Om die reden werden er tussen 2013 en 2016 minder dan 3000 exemplaren verkocht en werd de auto uit productie gehaald.

Meer auto’s in minder tijd

De introductie van de nieuwe elektrische crossover is voor Cadillac het startschot van een nieuwe missie, waarbij ze de intentie hebben om ieder half jaar minimaal een nieuwe auto te introduceren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.