Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 19 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Eerste details Ferrari 488 ‘GTO’

Schrijf maar op: tijdens de Autosalon van Genève 2018 zal Ferrari de nieuwe 488 ‘GTO’ aankondigen! Dat blijkt uit beelden op Ferrariphotopage die zijn gemaakt tijdens de Ferrari-dealerconferentie in Italië. Wanneer Ferrari zelf met de informatie naar buitenkomt, is niet bekend.

Foto: FerrariPhotoPage -488GTO-leaked-10-1
Foto: FerrariPhotoPage

Voor de duidelijkheid, of de auto de legendarische aanduiding GTO zal dragen is nog niet bekend. In de interne documentatie spreekt Ferrari van de 488 Sport Special Series. Het is een uitvoering in de geest van de Challenge Stradale op basis van de 360, de 430 Scuderia en de nog redelijk verse 458 Speciale. We noemen hem voor het gemak 488 GTO.

RACEMOTOR

Volgens de fabrikant is de 488 GTO dé straatauto met de meeste technologie overgeheveld uit zijn racewagens. Zo krijgt de Sport Special Series een V8-motor die rechtstreeks is afgeleid van de krachtbron in de raceversie van de 488. Het blok is 10% lichter dan de reguliere 3.9 V8-benzinemotor met zijn turbo’s. Hij zou goed zijn voor 700 pk.

Ferrari 488 Challenge_side
Ferrari 488 Challenge

Aerodynamica

Daarnaast is de aerodynamica van de auto aangepast. De gehele voor- en achterzijde zijn opnieuw van de tekentafel gekomen. De achterspoiler, nu van carbon fibre vervaardigd, is elektronisch verstelbaar. Aan de voorzijde zijn de luchtstromen anders door de toepassing van een afwijkende bumperpartij. Zowel de voorbumper, de neus en de achterbumper zijn van het lichte doch sterke carbon fibre gemaakt. Ferrari claimt dat de aerodynamica 20% beter is dan die van zijn donorauto 488 GTB. Carbon fibre wordt overigens ook gebruikt voor de wielen. Het 20 inch grote schoeisel is zodoende 40% lichter dan het lichtmetaal onder de 488 GTB.

LEES OOK: Ferrari 488 Challenge ook aan de turbo

488 GTB

OPLAGE

Of de oplage van de sportwagen gelimiteerd is, is nog niet officieel bekend. Feit is dat het einde van de levenscyclus van de 488 al in zicht is. Voor de 488 GTO hebben al verschillende Ferrari-klanten ingetekend. De levering zou nog dit jaar starten. Meer details zullen spoedig volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.