Autovisie
Autovisie Nieuws 26 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Dubbele pijpen voor Aston Martin Vantage

Wie de kans heeft gehad om de huidige Aston Martin Vantage eens van heel dichtbij uitvoerig te bekijken, is het ongetwijfeld opgevallen. De sportcoupé heeft twee zielige eindpijpjes uit de achterzijde steken. Welnu, dat is eindelijk ook Aston Martin opgevallen.

Aston Martin levert de Vantage per direct met twee maal twee eindpijpen. De Engelse autobouwer plakt niet zomaar een dubbel eindstuk op het bestaande pijpje. Nee, voor de 510 pk sterke Britse sportcoupé is het complete achterdeel van het uitlaatsysteem aangepast. Alle vier de pijpen komen rechtstreeks uit de demper. Bijkomend voordeel is dat het motorgeluid van de Porsche 911-concurrent anders klinkt dan voorheen.

 

Aston Martin Vantage: modeljaarwijziging

De modificatie maakt deel uit van de modeljaarveranderingen die zijn doorgevoerd. Het betekent direct dat je een exemplaar uit het eerste productiejaar direct kan herkennen aan de enkele uitlaateindpijpen. Aston Martin gaf ook de vorige generatie een herkenningspunt mee. De eerste exemplaren van de V8 Vantage, die in 2005 werd gepresenteerd, hebben als enige een dakentenne. Latere types kregen de antenne in het glas.

 

Aston Martin Vantage: Roadster onderweg

Er volgt dit jaar nog meer nieuws rondom de Vantage. Deze zomer presenteert Aston Martin de tweede carrosserievariant, de Roadster. Net als alle andere Aston Martins krijgt de sportwagen een softtop, die zich volledig elektrisch laat bedienen. Dat kan zowel stilstaand als met een rollende auto. De kap komt onder een harde tonneaucover te liggen.

Aston Martin Vantage: ook handbak

Daar blijft het Vantage-nieuws niet bij. Vanaf eind dit jaar gaat de Engelse autobouwer de Vantage ook met een handgeschakelde transmissie aanbieden. De bak is een zogeheten Dogleg-transmissie, waarbij de eerste versnelling wordt ingelegd door de pook naar je toe te trekken en naar achteren te halen. Hij telt zeven versnellingen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.