Autovisie
Autovisie Nieuws 2 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Dossier Daf: veertig jaar na dato

Een fantastisch Hollands avontuur kwam veertig jaar terug ten einde. De familie Van Doorne verkocht zijn meerderheidsaandeel in de Daf personenwagendivisie, waarna de fabriek verder ging onder de vlag van Volvo. Met fotograaf Arno Lingerak dook ik in in de geschiedenis van de kleine auto uit Eindhoven. Het leidde tot bijzondere ontmoetingen. Onder andere met de kleinzoon van Daf-oprichter Hub van Doorne, Marc van Doorne.

Een Daf 66 voor de deuren van de Daf-fabriek in Eindhoven.

“Hub van Doorne: briljant techneut, aimabel en eigenwijs tot op zijn sterfbed”

In het Eindhovense museum dat helemaal in het teken van Daf staat, wees de ondernemer één voor één de auto’s van zijn overleden grootouders en vader aan. “Ik vind het prachtig dat de herinnering zo levend blijft”, zegt de Van Doorne-telg. Hij is  voorzitter van het museum. Het tijdsdocument over Daf staat in Autovisie Magazine editie drie. Jammer genoeg is papier niet van elastiek en dus haalden lang niet alle foto’s de pagina’s. Daarom hier alsnog meer prachtige foto’s uit het Daf-museum van fotograaf Arno Lingerak.

Benieuwd naar de complete reportage? Lees het nu in Autovisie Magazine editie 3. En uiteraard ook direct te lezen via de Autovisie magazine app (gratis voor abonnees) of lees het losse artikel via Blendle.

Fotocredit: Arno Lingerak

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.