Tijl Scheer
Tijl Scheer Nieuws 1 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Door deze video’s word jij een echte Lamborghini-kenner

Ben je gek op Lamborghini en wil je alles over het merk weten? Met onderstaande video’s kun je jouw kennis van de fabrikant uit Sant’Agata Bolognese uitbreiden. Veel plezier!

Waarom de Lamborghini Urus een tweede keus is

Het is dit jaar vier jaar geleden dat Lamborghini het doek van de Urus trok, maar het is alweer dik negen jaar geleden dat de Italiaanse sportwagenbouwer een studiemodel van een SUV presenteerde. Waarom duurde het zo lang voordat de eerste Urus van de band rolde? En waarom wilde Lamborghini eerst een ander model lanceren?

Wat maakt de Lamborghini Centenario zo speciaal?

Onlangs werd de eerste en enige Lamborghini Centenario voor Nederland afgeleverd. Een bijzondere en unieke auto, want slechts 20 exemplaren zijn er vervaardigd. Wat maakt deze supercar nu zo bijzonder? In deze aflevering van Sjoerds Weetjes legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen het allemaal uit.

Lamborghini Aventador heeft explosieve deuren

Die naar boven scharnierende Lambo-deuren trekken meer dan veertig jaar na hun introductie nog steeds de aandacht. Maar wat nou als je zo’n nieuwe Lamborghini Aventador S op zijn dak legt? Sjoerd van Bilsen vertelt hoe je er dan uit komt.

Ook deze Lamborghini Sian is voor Nederland

Automobili Lamborghini S.p.A. maakt slechts 63 exemplaren van de Sian Coupé, al had de fabrikant een veelvoud aan auto’s kunnen verkopen. Uit de honderden geïnteresseerden selecteerde het Italiaanse merk twee liefhebbers uit de Benelux. Dit is een van de twee Sians voor Nederland! Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen stelt de sportcoupé aan je voor.

Waar komt de naam Lamborghini Countach vandaan?

Worden Lamborghini’s altijd naar vechtstieren genoemd? Vaak, maar niet altijd. Want de Countach – dat ultieme icoon uit de jaren zeventig en tachtig – is op een heel andere manier aan zijn naam gekomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.