Autovisie
Autovisie Nieuws 24 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Deze auto’s rijden mee met de Gumball 3000

Over een kleine week gaat de Gumball 3000 weer van start. Dit jaar gaat de miljonairsrally van Dublin naar Boekarest. Zoals altijd is het wagenpark weer heel (lees: héél) uiteenlopend. Op Instagram gingen we op zoek naar wat je dit jaar kunt verwachten.

Gumball 3000 2015 Amsterdam Afbeeldingen 003

Jon Olsson

De Zweedse skiër Jon Olsson zorgt ieder jaar voor het nodige spektakel tijdens de Gumball 3000. Vorig jaar verscheen hij aan de start in zijn compleet omgebouwde Audi RS6 ‘DTM‘. Dit jaar wordt het een Lamborghini Huracán, waar ongeveer alle panelen van vervangen zijn.

Afrojack

Ook Nick van de Wall (beter bekend als DJ Afrojack) is van de partij. De DJ rijdt zelf in zijn aangepaste Lamborghini Aventador, maar als volgauto heeft hij een Bentley Bentayga in dezelfde kleurstelling.

Josh Cartu

Hij zou met een omgebouwde Ferrari 458 Spyder aan de start verschijnen, maar nu gaat Ferrari AF Corse-coureur Josh Cartu deelnemen in een Ferrari F12 TDF. Het lijkt er vooralsnog op dat het de enige F12 Tour De France in de race is.

De meest uiteenlopende supercars zijn present:

https://www.instagram.com/p/BEY9xGIlLFW/

Zelfs een ‘straatlegale’ Formule 1-auto:

https://www.instagram.com/p/BEWafNYRG4Z/

Maar ook Zastava Yugo’s:

Op 30 april komen de honderd auto’s bij elkaar in Dublin. Een dag later begint vervolgens de 3.000 mijl lange tocht door Europa. Via Edinburgh, Londen, Praag en Budapest zullen de deelnemers op vrijdag 6 mei uiteindelijk finishen en Boekarest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.