Autovisie
Autovisie Nieuws 11 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Dit kost de nieuwe Toyota Camry

Toyota maakt de Nederlandse vanafprijs van de nieuwe Camry bekend. Het leveringsprogramma is heel overzichtelijk. Op het menu staat enkel de 2.5 Hybrid.

Vijftien jaar

De Camry keert na vijftien jaar terug op de Nederlandse markt. De eerste generatie Camry verscheen in 1982 en de versie die nu naar Nederland komt is alweer de achtste generatie. Van de Camry heeft Toyota wereldwijd al dik negentien miljoen auto’s verkocht. Op jaarbasis verkoopt Toyota er meer dan 700.000. Of de Camry in Nederland een verkoopsucces wordt, is een kwestie van afwachten.

Toyota Camry Hybrid Europa Foto 3

Medio mei

De sedan staat in ieder geval vanaf medio mei in de Nederlandse showrooms, maar bestellen kan per direct. Toyota brengt minimaal 39.995 euro in rekening voor de Camry 2.5 Hybrid. De aandrijflijn bestaat uit een 2,5-liter viercilinder benzinemotor, een elektromotor en een CVT-automaat. Het systeemvermogen bedraagt 218 pk.

Uitrusting

Vanaf de basisversie beschikt de Camry over 17-inch lichtmetalen wielen, een 7-inch multimediasysteem, climate control met luchtzuiverende Nanoe-technologie en een achteruitrijcamera. Ook Toyota Safety Sense is standaard. Dit pakket met veiligheidssystemen bestaat onder meer uit Pre-Collision System met voetgangersdetectie, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Alert inclusief stuurassistentie en Automatic High Beam. De Camry is er ook als Dynamic. Die kost op z’n minst 41.995 euro en heeft 18-inch lichtmetaal, een 8-inch multimediasysteem met navigatie, spraakherkenning en zes speakers, LED-mistlampen en instaplijsten.

Toyota Camry Hybrid Europa Foto 4
Toyota Camry Hybrid Europa Foto 2

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.