Autovisie
Autovisie Nieuws 9 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Dit is de nieuwe dienstauto van de Ghostbusters!

‘Who you gonna call?’ De Ghostbusters komen terug volgend jaar. Niet met de originele acteurs, maar met een nieuwe vrouwelijke cast. Ecto-1 is uiteraard weer van de partij, zij het dit keer in lijkwagenvorm.

Regisseur Paul Feig – onder meer bekend van de films Spy en Bridesmaids – twitterde de eerste foto’s van de Ghostbusters-mobiel. En zoals je dat verwacht op een verfijnd en genuanceerd medium als Twitter vlogen niet alleen de positieve reacties hem op de oren, maar ook de negatieve en ronduit hatelijke.

“Ecto-1 is niet meer een ambulance, maar een lijkwagen”

Want ophef! Ecto-1, de dienstauto van de spokenjagers uit de filmtitel, is niet meer een ambulance uit 1959, maar een lijkwagen van een veel jonger bouwjaar (1984). Wel is het nog steeds een Cadillac, zoals in Ghostbusters uit 1984 en Ghostbusters 2 uit 1989.

Van de oorspronkelijke acteurs Bill Murray, Dan Akroyd, Harold Ramis (overleden in 2014) en Ernie Hudson is vooralsnog alleen Akroyd betrokken bij de nieuwe film, als schrijver en producent. De vier Ghostbusters zullen worden gespeeld door de actrices Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, and Leslie Jones.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.