Remco Slump
Remco Slump Nieuws 14 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

Deze modelautootjes beelden een échte Porsche-crash uit! En jij kunt ze kopen

Dit kan niet kloppen, denk je. Iemand heeft gewoon twee Porsche-schaalmodelletjes op elkaar gezet, uit baldadigheid misschien. Maar nee, dit diorama is te koop en beeldt een echt raceongeluk uit 2015 uit.

De wonderlijke crash vond plaats op 26 september 2015 op het circuit van Navarra in Spanje. Coureurs Jules Gounon, Alexander Cougnud en Joffrey de Narda vochten om de leiding toen die laatste twee met elkaar in aanraking kwamen.

Na Porsche-crash keurig in balans

De Narda spinde en kreeg opeens de Porsche van Gounon op zijn dak. Die was gaan vliegen na contact met de auto van Cougnud. De groenwitte auto van Gounon bleef keurig in balans op die van De Narda liggen, met zijn neus op de achtervleugel.

De groene accenten op deze Porsche 911 GT3 RS kosten 314.000 dollar

Onderste Porsche won latere race

Gounon raakte bij het ongeluk lichtgewond. De Narda reed later in het weekend – na reparatie van zijn 911 GT3 Cup – gewoon naar de overwinning in een tweede race.

Diorama in schaal 1:43 nog niet klaar

Het opmerkelijke raceincident is nu door Spark Models vastgelegd op schaal. Het modelletje van de twee Porsches is nog niet uitontwikkeld, meldt het bedrijf, maar kan al wel worden besteld.

Spoiler alert! Porsche 911 GT3 RS Weissach rijden op Silverstone

Voor 155 dollar te koop, niet online

De diorama in schaal 1:43 gaat ongeveer 155 dollar kosten en komt – hoe toepasselijk – in september van dit jaar uit. Spark Models verkoopt niet online rechtstreeks aan verzamelaars, dus moet je op zoek naar een leverancier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.