Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 8 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Deze Mexicaanse fabriek hielp Europa aan de Kia Optima Sportswagon

De Europese importeurs en vertegenwoordigers van Kia zullen ongetwijfeld even een felicitatiekaartje naar Kia’s nieuwe fabriek in Mexico sturen of zijn ze niet zo blij met de opening van een nieuwe Kia-fabriek? Door de ingebruikname van die Mexicaanse fabriek kon het Europese productprogramma verrijkt worden met de Optima Sportswagon, maar niet omdat de auto daar wordt gemaakt.

kia_optima_sportswagon_6Kia weet dat het in Europa een stationwagon moet aanbieden om voet aan de grond te krijgen in het D-segment en dus werd er van de vorige editie een stationwagon ontwikkeld. Maar op het moment dat de auto ontworpen was, bleek er geen productiecapaciteit te zijn om het model daadwerkelijk te bouwen. Door de grote vraag vanuit de Verenigde Staten en de Zuid-Korea zaten de Optima-fabrieken tot het plafond gevuld. Het toevoegen van de Optima Sportswagon voor de ‘kleine’ Europese markt was niet mogelijk.

Kia Optima Sportswagon - Autovisie.nl -5Zesde overzee

Op het moment dat Kia de Optima Sportswagon op de Europese markt introduceert, opent Kia zijn nieuwste fabriek. Deze zesde overzeese fabriek vergde de fabrikant een investering van drie miljard dollar, maar de autobouwer kan door die 400.000 productieplaatsen op jaarbasis nu wel 3,56 miljoen voertuigen per jaar fabriceren. Inmiddels rolt de Forte er van de band. Volgend jaar start de bouw van de Rio in de faciliteit. De auto’s zijn bedoeld voor Mexico, de Verenigde Staten en Latijns-Amerika.Kia fabriek Mexico447526_v2 LEES OOK: EERSTE INDRUK KIA OPTIMA SPORTSWAGON

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.