Remco Slump
Remco Slump Nieuws 16 jan 2023
Leestijd: 1 minuut

Deze Lamborghini Countach mag je rijden zónder rijbewijs!

Zijn er nog auto’s die op iedere jongens- of meisjeskamer hangen? Wij weten het niet. Het begrip ‘poster car’ lijkt ons meer iets uit de jaren tachtig, toen de Ferrari Testarossa en Lamborghini Countach om het hardst streden om de vierkante meters.

Wie van de twee won? Wij zetten ons geld op de Lamborghini. Want zelfs midden jaren tachtig – tien jaar na zijn introductie – oogde de Countach nog als een vliegmachine uit de verre toekomst.

Lamborghini Countach Junior Agostini

Voor de kinderen bouwde Agostini Auto deze Countach Junior. Herstel, voor de rijke kinderen bouwde Agostini Auto deze Countach Junior, want goedkoop was de echt rijdende speelgoed-Lambo uiteraard niet.

De Italiaanse fabrikant bouwde maar twintig exemplaren van de Countach Junior (dit is nummer zeventien), voor 50.000 dollar per stuk. Het is dan ook niet gek dat er nu eentje opduikt bij veilinghuis RM Sotheby’s voor 20.000 euro.

Benzinemotortje met tweetrapsautomaat

De Junior is bijna niet van een echte Lamborghini Countach te onderscheiden, afgezien van het feit dat hij drie keer zo klein is. Hij heeft een koets van glasvezel, met vleugeldeuren én een met leer bekleed interieur.

Voor de aandrijving zorgt een 399 cc motortje van Briggs & Stratton, dat is gekoppeld aan een tweetrapsautomaat met een achteruit. De Countach Junior staat op 10-inch wielen, heeft werkende lichten en richtingaanwijzers, een claxon en onafhankelijke ophanging.

Grondige restauratie in november 2022

De huidige eigenaar van dit exemplaar was vijf jaar oud toen hij de Countach Junior kreeg. Hij heeft hem sinds 1995. In november 2022 is de mini-Lambo grondig gerestaureerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.