Autovisie
Autovisie Nieuws 8 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Deze Bugatti Chiron van Lego is supersnel!

Leuk idee: de snelste Bugatti Chiron ter wereld bouwen, maar dan van Lego. De jongens van Donut Media gingen aan de slag. Dit is het resultaat.

VIDEO: De snelste Lego Bugatti ter wereld

1:8

Zo snel als een échte Bugatti Chiron kan deze Lego-variant – in de schaal 1:8 – natuurlijk niet worden. Het doel was dan ook om deze 1: 8 Chiron zijn juiste topsnelheid van 420 km/h te geven, maar dan in ‘schaalvorm’. Dat komt overeen met een snelheid van 52,5 km/h, voor een Lego-creatie bijzonder snel.

Bugatti Chriron van Lego gewoon te koop

Weet overigens dat deze Bugatti Chiron van Lego gewoon te koop is. Lego Technic heeft hem namelijk gewoon uitgebracht. Goedkoop is het bouwwerk echter niet. Je betaalt er 399 euro voor. Je krijgt dan een set bestaande uit 3.599 onderdelen. De Bugatti Chiron is ongeveer 14 cm hoog, 56 cm lang en 25 cm breed. Het bouwwerk heeft een functionerende versnellingsbak, een werkende W16-motor, een uitklapbare achterspoiler en diverse andere details. Voor de volledigheid: het model van Donut Media is natuurlijk gemodificeerd. Lego levert de Chiron zonder elektromotoren.

24 uur met Chiron

Autovisie-testredacteur Peter Hilhorst ging onlangs een ultiem avontuur aan: 24 uur leven met een Bugatti Chiron. Bekijk hieronder de video!

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.