Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 30 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze 5 upgrades maken jouw auto (nog) beter

Het upgraden van auto’s is al erg oud. In de jaren 30 en 40 gebeurde het al veel in Amerika. De zogeheten hot rods werden ontzettend populair. Maar ook in de rest van de wereld kwam ‘tuning’ op gang.

Voor velen is The Fast and the Furious het begin van de passie rondom het pimpen van auto’s. Maar ook tuners als ABT en AC Schnitzer werden erg populair. Wij maakten een serie van vijf dingen die jij aan je auto aan kan passen om ‘m nog leuker, sneller of beter te maken

Luchtinlaat (1/5)

Je hebt ze vast wel eens gezien, die gigantische paddenstoel in de auto van een tuner of thuisupgrader. Dit zogenaamde ‘pod filter’ is een luchtinlaat die de plaats van het originele luchtfilter heeft ingenomen, maar wat doet dit after-market luchtfilter nou eigenlijk? Hier geven wij tips van een expert over deze upgrade je thuis zelf zou kunnen uitvoeren.

Cold Air Intake met hitteschild
Cold Air Intake met hitteschild

Verlaging (2/5)

Verlaging om de looks, een beter rijgedrag of allebei? Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat geldt zeker voor het onderstel van een auto. We onderzochten de do’s and don’ts met deskundigen. Wat is de beste oplossing?

Toyota C-HR concept tunedes/ upgrade
Toyota C-HR concept

Uitlaatsysteem (3/5)

Het geluid van een auto is voor veel liefhebbers allesbepalend. Een mooi after-market uitlaatsysteem kan zorgen voor meer beleving en misschien zelfs meer vermogen. Maar wat moet jij aanpassen aan je auto om ‘m beter te laten klinken of sneller te maken? Wij spraken met Quintin Pet, docent autotechniek bij HAN Automotive.

Nismo 370z
Nismo 370z met Gemini Rolled Titanium uitlaat sierstukken

Audiosysteem (4/5)

Bij het upgraden van een auto denken autoliefhebbers al snel aan het verbeteren van het stuurgedrag of vermogen. Echter zijn er nog tal van andere aanpassingen die je aan een auto kunt doen. Zo is het upgraden van een audiosysteem een veel gedane modificatie.

Subwoofer
Een subwoofer is gemaakt om de lage tonen weer te geven.

Wrappen of dippen (5/5)

De laatste jaren is het een enorme hype, het wrappen van je auto. We zien de meest gekke kleuren voorbijkomen. Dit is echter niet altijd wrap, ook kan een auto gedipt zijn. In beide gevallen is er een laagje over de bestaande lak aangebracht. Welke optie het beste is voor jou, lees je hier.

Opel Astra H OPC Nurburgring by WRAPworks

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.