Autovisie
Autovisie Nieuws 1 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

De Rit met Rob Kamphues: ‘Wat ik op Zandvoort zag, maakte een diepe indruk op mij’

RTL Autovisie-presentator Rob Kamphues was als kind veelvuldig te vinden op Zandvoort. Hij sloop tijdens de Grand Prix van Nederland de pitstraat in en liep helden als Jody Scheckter en Gilles Villeneuve tegen het lijf. Hij wist meteen wat hij later wilde doen: racen.

“De oude banden zitten er zeker nog op?”, vraagt Rob Kamphues, die met een licht bezorgde blik naar boven tuurt. Daar heeft de herfst zijn schaduw vooruit geworpen en de dreigend naderbij drijvende wolken met een 9B-potlood grijs ingekleurd. Het wordt ’s middags warm en zonnig, zo stelde Gerrit Hiemstra op televisie ons gerust, maar de druppels die steeds sneller achter elkaar op het asfalt vallen, laten ons weten dat we daar deze morgen eerst wisselgeld voor moeten betalen. Kamphues haalt zijn schouders op en trekt de spreekwoordelijke portemonnee. Hij grist zijn helm uit de kofferbak van zijn auto, zet hem op en wurmt zich in de krappe cockpit van zijn Radical SR3 SL.

‘De Radical gaat als de brandweer, maar moet ogenschijnlijk zelf worden geblust. De krachtbron wordt te heet en moet worden gereset’

Meer lezen over Rob Kamphues in De Rit? Lees ‘De Rit: Rob Kamphues’ op Blendle (€). De laatste editie van Autovisie Magazine is te downloaden via de Autovisie magazine app of  via de Android app (losse edities zijn gratis te downloaden voor abonnees).

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.