Autovisie
Autovisie Nieuws 14 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

De kunst van het ‘renderen’

‘Rendering’ is een fantastisch iets. Je pakt een auto naar keuze, installeert Photoshop op je computer en gaat vervolgens lekker los met het ontwerp. De enige grenzen zijn die van je fantasie. Het heeft enkele ontzettend gave en bizarre creaties opgeleverd. Bij sommige is het eigenlijk jammer dat het betreffende merk de inzending niet voor productie heeft overwogen. 

Porschoën 911 DS

卥牶敲  䍨絹硣桁汯縀<᠄ഀ

Of de Citrorsche DS 911, zo u wilt. Het is in ieder geval een ontzettend gave mix die het beste van twee werelden combineert. Duitse sportiviteit, maar ook het deinende comfort zoals we dat kennen van de Fransen.

BMW i8 Shooting Brake

Dit fraaie ontwerp doet denken aan de BMW Z3 Coupé. Dit zien we vaak bij rendering. Een auto wordt zodanig getransformeerd dat deze tot een andere klasse gaat behoren. Stations worden supercars en gezinsbakken worden omgetoverd tot racemonsters.

Volvo C30

Rendering kan ook een impressie geven van hoe een auto er anno nu uit zou zien. De Volvo C30, die werd geroemd om zijn ontwerp, verdween in 2013 van het podium. Een weemoedige fan van de auto geeft zijn versie van de C30 zoals die er in toekomst uit zou kunnen zien. We zien de neus en bips van de nieuwe S90 terug, lang niet gek gedacht dus.

Ferrari SUV

Als Porsche, Bentley, Jaguar en Lamborghini het kunnen, dan kan Ferrari het waarschijnlijk ook. Voorlopig is deze SUV nog even toekomstmuziek, maar dit ontwerp biedt in ieder geval perspectieven.

Datsun 240Z

Een nieuwe Datsun 240Z, wie wil dat nou niet? Het valt alleen nog te bezien of Fiat er akkoord mee gaat dat Nissan de neus van de Fiat 124 exact kopieert. Of hebben de Italianen juist de neus van de Datsun overgetekend?

Alfa Romeo Disco Volante Spider

De Alfa Romeo Disco Volante is van zichzelf al adembenemend mooi. Nu blijkt dat ie nog mooier wordt wanneer je het dak eraf knipt. Alfa’s met de toevoeging Spider hebben sowieso vaak een streepje voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.