Autovisie
Autovisie Nieuws 28 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Datalek Jaguar Land Rover: Lijst met ontslagen op straat

Bij Jaguar Land Rover is een flinke hoeveelheid gevoelige informatie gelekt. De persoonlijke gegevens van 647 medewerkers zijn op straat komen te liggen. Daarin is te zien wie er binnenkort ontslagen gaat worden.

Jaguar Land Rover heeft de impact van het datalek nog erger gemaakt door het eerst te ontkennen en af te doen als ‘fake news’. En dat terwijl de lijsten met persoonlijke gegevens – die de Huffington Post in handen heeft gekregen – al rondgingen onder het personeel. Alles staat erop: namen, salarissen, medische problemen, ziektedagen en meer.

Rood gearceerd

Een van de lijsten wordt betiteld als ‘release list’. Er staan honderden rood gearceerde namen op van mensen die binnenkort ontslagen zullen worden. In sommige documenten wordt als ‘leave date’ al aankomende vrijdag genoemd. De medewerkers zijn niet in dienst bij Jaguar Land Rover zelf, maar worden via het uitzendbureau Staffline ingehuurd.

Winst onder druk

Jaguar Land Rover en Staffline hebben aangekondigd het datalek te gaan onderzoeken. Het was echter al geen geheim meer dat er ontslagen zouden vallen bij Jaguar Land Rover. In april kondigde de autofabrikant aan dat er duizend medewerkers zouden worden ontslagen, vooral medewerkers met een tijdelijk contract. De winst van het bedrijf staat onder druk door de dalende vraag naar diesels en de onzekerheid over Brexit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.