Autovisie
Autovisie Nieuws 7 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Dacia Série Limitée Tech Road vervangt Stepway

In Nederland neemt Dacia afscheid van de Stepway-benaming. In de plaats van Stepway komt Dacia met de Série Limitée Tech Road-uitvoeringen, beschikbaar op alle modellen. Ook introduceert Dacia nieuwe 1,3-liter turbobenzinemotoren voor de Duster, Lodgy en Dokker.

Rouge Fusion

Laten we beginnen met de Série Limitée Tech Road-versies. Die hebben gewoon de uitstraling van een Stepway – dus met opgeruigde bumpers en zilverkleurige accenten – maar met als extra’s rode details in het in- en op het exterieur, hoogglanzend zwarte spiegelkappen met rode striping, zwarte striping op de B-stijlen en speciale wielen. Ook levert Dacia nieuwe carrosseriekleuren, waaronder ‘Rouge Fusion’.

Standaarduitrusting

Tot de standaarduitrusting van de Série Limitée Tech Road-modellen behoren elektronisch geregelde airconditioning (niet voor Lodgy en Dokker) en een MediaNav multimedia-/navigatiesysteem inclusief Apple Carplay & Android Auto.

Turbobenzinemotoren

Voor de Duster, Lodgy en Dokker introduceert Dacia nieuwe 1,3-liter turbobenzinemotoren die we kennen uit de Nissan Qashqai en Mercedes-Benz A-Klasse en B-Klasse. De Duster is leverbaar met een TCe 130 GPF of TCe 150 GPF en de Lodgy en Dokker zijn er alleen met TCe 130 GPF. De Sandero wordt met een TCe 90 benzinemotor geleverd.

De prijzen

Dan de prijzen. Voor de Duster Série Limitée Tech Road met TCe 130 GPF benzinemotor brengt Dacia 23.480 euro in rekening. De versie met 150 pk heeft een meerprijs van 600 euro. De Sandero Série Limitée Tech Road TCe 90 heeft een prijskaartje vanaf 16.380 euro en voor de Logan MCV Série Limitée Tech Road – ook met TCe 90 – ben je 18.180 euro kwijt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.