Autovisie
Autovisie Nieuws 3 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Dacia krijgt in 2021 eerste elektromodel, de Spring

De eerste elektrisch aangedreven Dacia is aanstaande, maar feitelijk is de Spring gedoopte elektro-SUV een licht aangepaste Renault. Het Roemeense merk onder Franse vlag krijgt de voor China en andere Aziatische landen ontwikkelde City K-ZE en haalt die met andere merkwapens naar Europa.

Autosalon van Genève geannuleerd

Dacia wilde de Spring op de Autosalon van Genève laten zien, maar die beurs is vanwege het coronavirus in Zwitserland door de lokale overheid geannuleerd. De autofabrikant laat zich echter niet uit het veld slaan en maakt de elektro-Dacia alsnog wereldkundig. De auto live bekijken kan echter nog niet. En ook niet op korte termijn bij de dealer, want de import van de Dacia Spring start pas in 2021.

Broedermodel uit China

De fabrikant laat nog niet veel details over de nieuweling los. Of het merk wil de spanning nog even opbouwen, of de autobouwer werkt aan het geven van een eigen karakter aan het model. Feit is dat zijn broedermodel, de Renault City K-ZE, in China al is gepresenteerd. Dat model, met licht afwijkend exterieur, beschikt over een 33 kW sterke elektromotor en een 26,8 kWh groot lithium ion batterij. Het accupakket is in de bodem van de compacte SUV geplaatst. Dat brengtd e bodemvrijheid van de SUV op nog altijd 15 cm. De vijfdeurs auto met vier zitplaatsen kent een wielbasis van 2,42 meter en heeft een kofferruimte van 300 liter. Met uitzondering van de grotere bagageruimte zijn de specificaties van het e-Up niveau. De Spring wordt net als dat Volkswagen-model in het A-segment gepositioneerd. Dacia Spring

Laadmogelijkheden

Het accupakket kan via een huishoudelijk stopcontact (220V) en bij publieke oplaadpunten worden gevoed. Via een snellader is de batterij in 50 minuten 80% geladen.

Elektro-offensief

Renault heeft opeens haast met de introductie van elektrische auto’s en komt met een elektro-offensief. De Fransen kondigden vorige week al aan met een volledig elektrische Twingo te komen, waarvan de verkoop binnenkort start. Daarnaast ontwikkelt het momenteel een middenklasser naast de Mégane, die louter als elektromodel verschijnt. Met de Spring breidt Renault het gamma verder uit, zij het dat het model onder Dacia-label wordt uitgebracht. De Fransen waren een van de eerste merken die op grote schaal elektrische auto’s introduceerde. Het gamma bestond in korte tijd uit een Twizy, Zoe, Fluence en Kangoo. Onlangs vernieuwde het merk de Zoe. Voor China wordt de City K-ZE gemaakt. Het model is in 2019 in productie gegaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.