Autovisie
Autovisie Nieuws 29 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Criminelen wilden lichaam Enzo Ferrari ‘ontvoeren’

Fictie moet geloofwaardig zijn, de realiteit hoeft dat niet. Want je verzint het niet: Italiaanse criminelen waren van plan om het lichaam van Enzo Ferrari op te graven en daarvoor losgeld te eisen van Ferrari.

Waren van plan, ja… Want de Italiaanse politie heeft de ‘doodgravers’ – 34 stuks in totaal – inmiddels opgepakt. Hun plannen kwamen aan het licht tijdens een onderzoek naar wapenhandel en drugssmokkel op het eiland Sardinië, waarin een aantal arrestaties werd verricht. De criminelen hadden de begraafplaats waar Enzo Ferrari ligt grondig geïnspecteerd, aldus de politie, en waren bijna klaar met het uitwerken van de laatste details van hun geplande actie.

LEES OOK: IEMAND EEN ONE-OFF LAFERRARI SPECIAL PROJECTS BESTELD?

Enzo Ferrari overleed in 1988 op negentigjarige leeftijd en ligt naast zijn zoon Alfredo (beter bekend als Dino) begraven op de San Cataldo-begraafplaats in Modena. De allerlaatste Ferrari die onder Enzo’s toezicht werd gelanceerd, was de legendarische F40, die door Ferrari werd opgedragen aan ‘Il Commendatore’. In 2002 werd de 660 pk sterke spirituele opvolger van de F40 naar Enzo Ferrari genoemd. De Enzo bleef van 2002 tot 2004 in productie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.