Autovisie
Autovisie Nieuws 8 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Chip Foose brengt Cadillac uit 1935 tot leven

Deze Cadillac werd in 1935 getekend, maar werd nooit gebouwd. Tot nu, want Chip Foose, bekend van het programma Overhaulin’, heeft besloten de auto te gaan maken. 

Chip Foose Cadillac - Autovisie.nl

Art Ross

Het wordt het meest ambitieuze project van Chip Foose ooit. Veel heeft hij niet om mee te werken, alleen een schets die ooit op papier werd gezet door Art Ross, destijds designer bij General Motors. De auto moest gebaseerd worden op een bestaand model van Cadillac, maar werd wel lager, kreeg wel een kortere wielbasis en kreeg ook een verwijderbare hardtop. Hij tekende de Cadillac voor Vivian Rydell, de vrouw van Wes Rydell, een grote autodealer in de Verenigde Staten. Het bleef destijds echter bij de schets.

Bordeauxrood

Foose houdt zich volledig aan het design, maar zorgt wel voor een paar van zijn bekende aanpassingen. De nieuwe auto wordt gebaseerd op een Cadillac Series 60 Sedan uit 1939. De auto wordt bordeauxrood gespoten en komt op grote chromen wielen te staan, waar ook weer bordeauxrode details in zitten. Het is niet bekend wie Foose de opdracht heeft gegeven de auto te laten bouwen, maar het project is in elk geval in volle gang. Foose verwacht de auto aan het einde van de zomer gereed te hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.