Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 7 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Chinees Geely wil belang in Daimler’

De Chinese automaker Geely wil naar verluidt een aanzienlijk belang in zijn Duitse branchegenoot Daimler, het concern achter Mercedes-Benz en Smart. Dat meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt op basis van berichten van de Chinese financiële nieuwsdienst JRJC.

Volgens de berichten zou Geely, het moederbedrijf van Volvo, een deelneming van 3 tot 5 procent in Daimler voor ogen hebben. Handelsblatt schrijft dat Geely en Daimler de berichten niet bevestigen, maar ook niet ontkennen. Bronnen aan de Duitse krant meldden verder dat elke investeerder met interesse voor de lange termijn welkom is bij Daimler.

Fiat Chrysler

Het is niet voor het eerst dat Geely in verband wordt gebracht met de autobouwer uit Stuttgart. Geely zou Daimler in november al eens avances hebben gemaakt. Eerder vorig jaar gingen ook al geruchten dat Geely van plan zou zijn Fiat Chrysler te kopen. Dat werd later stellig door de Chinezen tegengesproken.

De grootste aandeelhouder van Daimler is nu overigens het staatsfonds van Koeweit, dat een belang heeft van ongeveer 6,8 procent. (DFT)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.