Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 8 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Caterham Super Seven S3 Supersport: Sensationeel

Caterham bewijst dat je relatief goedkoop, puur, eerlijk en extreem snel kunt autorijden.

Auto’s op basis van de aloude Lotus Seven zijn er genoeg. Denk aan Westfield, Donkervoort en natuurlijk Caterham. Donkervoort is het kitcarniveau al jaren ontstegen, maar ook een Caterham mag je absoluut niet onder die noemer scharen. De Britse sportwagenfabrikant heeft de techniek al jaren onder de knie, is innovatief met nieuwe aandrijflijnen en verfijnt de techniek continu. Ook de afwerking is beter dan ooit.

Goedkoper worden de Caterhams helaas niet. Net als Donkervoorts zijn ze zeer waardevast. Comfort krijg je niet, wel een zeer knus interieur: dit is de startplek voor nieuwe relaties. Het onderstel is keihard en doordat de motorhitte in het interieur binnendringt, is het in de zomer behoorlijk afzien. Dat alles valt in het niet als je bedenkt wat je krijgt.

“Het is sensationeel autorijden met een Caterham, niet meer en niet minder”

Deze Super Seven S3 Supersport LHD werd aangeboden door Van Der Kooi Sportscars in Houten en is gebouwd in april 1995. Twintig jaar oud dus, maar dat zie je er niet aan af. De vorige eigenaren hebben er allemaal van genoten, maar met respect. Dat is aan alles te zien. Er zit geen krasje te veel op. Oké, in het interieur zie je wat gebruikssporen, maar de algemene indruk is zeer goed.

De TwinCam-vierpitter levert 150 pk. In combinatie met een wagengewicht van 530 kilogram is dat meer dan genoeg. Hij is snel, zeer snel. En doordat er vlak naast je een sportuitlaat is gemonteerd, mag je continu genieten van heerlijk geblaf en geroffel. Overstuur is in vrijwel iedere ieder bocht op te roepen en je kunt gecontroleerd dwars gaan. Alleen als je dat wilt natuurlijk, want ook met snel bochtenwerk en rechtuitacceleraties is het genieten. Het is sensationeel autorijden met deze Caterham, niet meer en niet minder. En dat maakt Caterhams zo geliefd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.