Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 4 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Cadillac wil Bentley aanvallen met luxe limo en SUV

Als we GM Inside, een doorgaans goed geïnformeerde website, mogen geloven, dan onderzoekt Cadillac momenteel de mogelijkheden om met een Bentley Bentayga-concurrent te komen. Ook zou het merk een sedan in het segment van de BMW 7 Serie en Mercedes-Benz S-Klasse willen introduceren.

Cadillac Sixteen_concept_2
Cadillac Sixteen

Ultra-luxe SUV

Volgens GM Inside komt de SUV – mocht de directie groen licht geven – pas aan het einde van het volgende decennium op de markt. Bentley heeft dan zijn tweede generatie Bentayga al in de verkoop, terwijl ook de Lamborghini Urus, de cross-over van Rolls-Royce en de Aston Martin DBX al jaren op de markt zijn. De ultra-luxe SUV van Cadillac komt binnen het eigen programma boven de Escalade in het programma te staan, het huidige topmodel van het Amerikaanse luxemerk.

“Voor dat model waren serieuze plannen om die als concurrent van Rolls-Royce en Bentley neer te zetten”

Super-de-luxe saloon

Naast de super-de-luxe SUV zou Cadillac ook met een luxe limousine willen komen, maar dat gerucht steekt geregeld de kop op. Cadillac bouwde een jaar of dertien geleden het studiemodel Sixteen. Voor dat model waren serieuze plannen om die als concurrent van Rolls-Royce en Bentley neer te zetten. De auto kwam er niet, maar de plannen om de strijd aan te gaan met de twee prestigieuze Engelse merken bleven bestaan. Later volgden nog meer studiemodellen, zoals de Ciel en de Elmiraj.

LEES OOK: AUTOVISIE VLOG – EERSTE TESTNOTITIES CADILLAC CTS-V

Nu zou Cadillac van plan zijn om met een limousine te komen, zij het in een lagere klasse. Met de saloon moeten de BMW 7 Serie en de Mercedes S-Klasse het vuur na aan de schenen worden gelegd. Of de grote sedan er dit keer wel gaat komen, hangt af van het huidige management. En of de wereld zit te wachten op de dure en luxe Caddy.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.