Autovisie
Autovisie Nieuws 1 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Voor u gevonden: Burton Car Company staat te koop

Altijd al de Nederlandse Elon Musk willen zijn? Dan is dit een kans. Want er staat voor 5 miljoen euro zowaar een autofabrikant te koop in ons land. Het gaat om de Burton Car Company in Zutphen. Die van die als sportwagen vermomde eenden.

Burton

Het bedrijf werd in 1995 onder de naam Duck Hunt opgezet door de broers Iwam en Dimitri Göbel. Drie jaar later begonnen ze met de ontwikkeling van de Burton, die in 2000 op de markt kwam. De Burton heeft als basis de Citroën 2CV en kan als bouwpakket (vanaf 4300 euro) of als complete auto (vanaf 11.000 euro) worden besteld.

Investeringsmaatschappij

In De Gelderlander vertellen de broers Göbel dat ze het tijd vinden voor iets nieuws. “Mijn broer en ik zijn creatievelingen”, aldus Iwan. “We zijn nu zo groot dat het beter is dat een investeringsmaatschappij ermee verdergaat.” Volgens Iwan hebben zich al gegadigden gemeld. “Maar daar mag ik niet meer over zeggen.”

Reserve-onderdelen

De meeste mensen kennen Burton van de ‘sportwagentjes’, maar een veel belangrijkere business is de levering van Citroën 2CV-onderdelen. Er rijden wereldwijd nog zo’n 160.000 Eenden rond, schat Iwan. Burton is een van de grootste leveranciers van reserve-onderdelen ter wereld. Het bedrijf levert aan bijna tachtig landen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.