Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 26 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Breaking: Rowan Atkinson verkoopt McLaren F1

Het belangrijkste autonieuws van vandaag: de nieuwe cross-over van Renault gaat Kadjar heten, Jaguar Land Rovers afdeling Special Vehicle Operations (SVO) kan ook one-offs bouwen en Mr. Bean verkoopt zijn McLaren F1.

Mr. Bean verkoopt McLaren F1

De haat-liefdeverhouding van de Britse acteur Rowan Atkinson, beter bekend als Mr. Bean, met zijn McLaren F1 komt ten einde nu hij besloten heeft zijn F1 te verkopen. Atkinson kocht de auto achttien jaar geleden voor ruim 700.000 euro, maar zet hem nu voor dik tien miljoen euro te koop. De donkerrode F1 heeft in de handen van Atkinson een bijzonder leven achter de rug. Hij had tot twee maal toe een ongeluk, waarvan de laatste een flinke was met ruim een miljoen euro schade. De F1 is na een uitgebreide reparatie bij de fabriek echter weer als nieuw.

Klik hier voor het volledige bericht.

Jaguar Land Rover SVO kan one-offs bouwen, maar…

John Edwards, topman van SVO, verklapt in een interview met Autovisie dat de afdeling in staat is one-offs te bouwen, zoals McLaren doet met de afdeling McLaren Special Operations en Ferrari met Special Projects. Toch zit het niet in de strategie van SVO om one-offs te bouwen. “Als iemand 10 miljoen euro op tafel legt en zegt dat hij of zij dat model wilt met dat interieur, dan kunnen we dat doen. Zulke verzoeken hebben we echter nog niet gehad”, zegt Edwards. Het maken van ultrasportieve, luxueuze, extreme off-roaders en speciale gelimiteerde modellen past meer in het plaatje van SVO.

Klik hier voor het volledige bericht.

Renaults nieuwe cross-over heet… Kadjar

Renault nieuwe cross-over krijgt de naam Kadjar, volgens Renault een “ludieke samenstelling van de woorden KAD- en -JAR en is geïnspireerd op de wereld van quads”. Juist. Belangrijker is dat Renault met de Kadjar de strijd aan gaat met een auto als de Nissan Qashqai. Bijzonder, want de modellen hebben dezelfde genen. Zowel de Qashqai als de Kadjar maken namelijk gebruik van de Common Modular Family-architectuur van Renault-Nissan. De onthulling van de Kadjar geschiedt op 2 februari.

Klik hier voor het volledige bericht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.