Autovisie
Autovisie Nieuws 13 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Brabus B40 is Mercedes-Benz G 500 met extra power

Je kon er op wachten dat Brabus de nieuwe Mercedes-Benz G 500 onder handen zou nemen. Dit is hem dan: de Brabus B40.

Meer motorvermogen

Laten we beginnen met het motorvermogen. Het in Bottrop gevestigde Brabus heeft het vermogen van de 4,0-liter V8 biturbomotor met een ‘500 PowerXtra’-module opgeschroefd van 421 naar 500 pk. Het koppel steeg van 610 naar 710 Nm. Het resultaat is een 0-100-tijd van 5,7 seconden (-0,2 seconde) en een begrensde topsnelheid van 210 km/h (gelijk aan standaard G 500). De achtpitter ademt uit via een nieuw sportuitlaatsysteem met vlinderkleppen.

‘Luchtinlaat’

Uiteraard heeft Brabus ook een andere bodykit geïnstalleerd. Opvallend is de koolstofvezel luchtinlaat op de motorkap. Hoewel: het moet een luchtinlaat voorstellen want wie de toevoeging beter bekijkt, merkt dat het geen opening is. Brabus levert verschillende wieldesigns in de maat 20 tot 23-inch. Het exemplaar op de foto heeft 23-inch Brabus Platinum Edition lichtmetaal met banden in de maat 305/35. Let ook op de achterspoiler.

Vloermatten

Het interieur kreeg de typische Brabus-treatment: andere vloermatten, aluminium voetpedalen, verlichte instaplijsten en deurvergrendelknoppen met Brabus-logo’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.