Autovisie
Autovisie Nieuws 26 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Bodyscan voor Aston Martin Valkyrie klanten

Aston Martin zal toekomstige eigenaren van de hoogst exclusieve Valkyrie niet zomaar achter het stuur laten plaatsnemen. Er zal van hen een 3D bodyscan gemaakt worden.

Aston Martin Red Bull AM-RB 001
De scan is niet bedoeld om de fysieke gesteldheid van de klandizie te toetsten, hoewel dat gezien het verwachte prestatiepotentieel van de geweldenaar geen overbodige luxe is, maar om een optimale pasvorm van de stoel te garanderen.
Patrik Nilsson, de Aston Martin man verantwoordelijk voor Zuidoost Azië, benadrukte eerder deze week nog maar eens dat de rijeigenschappen en prestaties van de Valkyrie van Formule 1 niveau zullen zijn.

Het bedrijf staart zich echter niet blind op topsnelheid. “Net als in de Formule 1 is een winnende auto vaak niet degene met de hoogste topsnelheid, maar juist de auto die het snelst kan remmen, het rapst door de bocht gaat en het vlotst kan accelereren.”

Aston Martin Red Bull AM-RB 001 - Autovisie.nl - 1
De Aston Martin Valkyrie wordt ontwikkeld in samenwerking met Red Bull Racing. Er worden 99 exemplaren voor de openbare weg gebouwd. Een tot 24 exemplaren gelimiteerde serie is alleen voor op het circuit bedoeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.