Autovisie
Autovisie Nieuws 13 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

BMW M340i xDrive is opwarmertje voor BMW M3

BMW presenteert op de Los Angeles International Auto Show (30 november tot 9 december) de BMW M340i xDrive, voorzien van een krachtige zespitter. Het model is een opwarmertje voor de nieuwe BMW M3 die in de loop van 2019 op de markt komt. Deze M340i xDrive komt in juli 2019 op de markt.

xDrive-vierwielaandrijving

Achterwielaandrijving is passé op de M340i. In het vervolg levert BMW het M Performance-model alleen nog met xDrive-vierwielaandrijving. Gelukkig ligt het accent nog wel op de achterwielen, helemaal als je de rijmodi SPORT of SPORT+ selecteert. Toch zal de voortrein altijd bijspringen bij gripverlies.

374 pk

Voorin lepelt BMW een 3,0-liter zes-in-lijn met forse turbo, goed voor een vermogen van 374 pk en 500 Nm koppel. De zespitter is gekoppeld aan een achttraps Steptronic-automaat en zoals gezegd een xDrive-systeem. De sprint van 0 naar 100 legt deze BMW in slechts 4,4 seconden af. Daarmee is deze M340i xDrive vrijwel net zo snel als een BMW M3. Het differentieel, de remmen en de wielophanging komen allemaal van de schappen van M Sport. Rollen doet deze M340i xDrive op 18-inch M-lichtmetaal. De uitvoering herkennen is niet heel moeilijk dankzij de koperachtige finish voor de ‘nieren’, logo’s en uitlaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.