Autovisie
Autovisie Nieuws 4 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

BMW iNEXT (2021) toont achterwerk

BMW heeft een teaserbeeld vrijgegeven van de op stapel staande volledig elektrische iNEXT die in de loop van 2021 op de markt komt.

Coming soon

Meer informatie dan de woorden ‘BMW Vision iNEXT – coming soon’ geeft BMW niet. Toch heeft de Duitse autobouwer in de loop van maanden al verschillende details gepresenteerd. Zo bouwt BMW de iNEXT vanaf 2021 in de fabriek in Dingolfing.

Dingolfing

De Dingolfing-fabriek speelt nu al een centrale rol in de productie van componenten zoals hoogspanningsbatterijen en elektromotoren voor BMW i-modellen. Bovendien bouwt BMW er ook de plug-in hybride versies van de BMW 5 Serie en de BMW 7 Serie.

bmw inext 2

Technologische vlaggenschip

Je mag de iNEXT zien als het nieuwe, technologische vlaggenschip van BMW. Hij wordt 100 procent elektrisch, volledig connected en moet minimaal level 3 autonoom kunnen rijden. Dat betekent dat je op bepaalde trajecten het stuurwiel langere tijd mag loslaten en je in theorie een dutje kan doen of een film kan kijken.

700 kilometer

De actieradius van de iNEXT moet ongeveer uitkomen op 700 kilometer. Flink meer dan de in eerste instantie gecommuniceerde 480 kilometer range.

volledig elektrische iX3

BMW heeft grootse plannen op het gebied van elektrisch rijden. Er staan diverse modellen op stapel, waaronder een volledig elektrische iX3 die in 2020 op de markt komt. In 2019 volgt nog een elektrische Mini. Deze iNEXT zoals gezegd in 2021.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.