Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 23 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

BMW-designbaas stapt op

Altijd al de hoofddesigner van BMW willen worden? Grijp nu je kans, want de huidige designchef van BMW is opgestapt, zo bericht Auto Motor und Sport. Het gaat om Karim Habib. Hij werkte sinds 2012 als Hoofd Design voor BMW.

BMW 3.0 CSL HommageHabib (46) werkt direct onder de Nederlandse BMW Group-designchef Adrian van Hooydonk. Hij startte zijn BMW-carrière in 1998 en verliet na tien jaar het bedrijf om aan de slag te gaan bij concurrent Mercedes-Benz. Na slechts twee jaar in Stuttgart keerde Karim Habib terug naar BMW, om vanaf 2012 de hoogst mogelijke positie binnen de ontwerpafdeling van BMW te bekleden. Onder zijn supervisie is onder andere de BMW X2 getekend, die de autobouwer later dit jaar zal voorstellen. Op de Autosalon van Parijs, afgelopen september, stelde BMW al een studiemodel van de compacte SUV voor. Een van de modellen waar Karim enorm trots op is, is de one-off 2002 Hommage, waarmee de designafdeling de beruchte 2002 Turbo eerde. De conceptauto werd tevens gebruikt om nieuwe designstijlen te testen onder het publiek.

x2Leegloop

De BMW-designbaas Karim Habib is niet de enige designbaas binnen het BMW-concern dat het bedrijf verlaat. Vorig jaar stapte Anders Warming op, terwijl ook BMW i-designchef Benoit Jacob zijn geluk elders ging zoeken. Beide posities moeten nog ingevuld worden, wat betekent dat de BMW Group alleen voor Rolls-Royce een ontwerpchef heeft. Adrian van Hooydonk is BMW’s designbaas die alle merken overziet, BMW, Mini en Rolls-Royce.

Karim Habib
Karim Habib

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.