Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 22 mei 2015
Leestijd: 2 minuten

BMW 3.0 CSL Hommage is spektakelstuk

CERNOBBIO – Dit is ‘m dan, BMW’s eerbetoon aan de legendarische 3.0 CSL. Het is het spektakelstuk die BMW dit weekend toont tijdens Concorso d’Eleganza Villa d’Este aan het Italiaanse Comomeer.

De BMW 3.0 CSL is een absoluut spektakelstuk. Alleen al door de kleur Golf Yellow schreeuwt het model om aandacht. En dat is juist de bedoeling. “Het model toont niet alleen hoe trots we zijn op onze heritage, maar ook op een manier hoe het verleden bepalend kan zijn voor onze toekomst”, zegt BMW’s designbaas en Nederlander Adrian van Hooydonk.

“De betekenis van CSL is sinds de jaren ’70 ongewijzigd gebleven.”

De betekenis van CSL is sinds de jaren ’70 ongewijzigd gebleven. Het staat dus nog altijd voor Coupé Sport Leichtbau. De originele versie had een aluminium motorkap en kofferbak maar ook plexiglas ruiten. Ook het interieur was behoorlijk gestript met als resultaat een gewichtsverschil van dik tweehonderd kilogram in vergelijking met de 3.0 CS waarop BMW de CSL baseerde. Voor deze 3.0 CSL Hommage heeft aluminium plaatsgemaakt voor koolstofvezel en met koolstofvezel versterkt kunststof (CRFP). Toch is de invulling grotendeels identiek. Voorin huist ook een zes-in-lijn benzinemotor, maar specificaties noemt BMW niet.

“BMW, neem je hem in productie? Alvast bedankt!”

De grootste overeenkomsten zijn op het gebied van design te bespeuren. BMW heeft gekeken naar de kleinste details. Zo zijn op de 3.0 CSL Hommage ook BMW-logo’s op de C-stijlen geplaatst, net als bij het origineel. Het interieur is functioneel en stijlvol vormgegeven, maar vooral minimalistisch. Wat er in moet, zit er in. Wat weggelaten kon worden, is afwezig. Van Hooydonk heeft het model voorzien van led-verlichting, zoals een gewoonte wordt in autoland. Toch is de verlichting op deze BMW nog bijzonder, want in de hele achterspoiler is een led-strip verwerkt. Als de bestuurder remt, ontstaat er een golvende lichtexplosie. BMW, neem je deze 3.0 CSL Hommage in productie? Alvast bedankt!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.