Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 24 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Black Label Saleen goed voor veel pk’s

Als Saleen een nieuwe creatie presenteert, gaat altijd het pk-alarm af. En zo ook bij de S302 Black Label Mustang.

Saleen baseert de S302 Black Label Mustang op de 5.0 V8-versie. Het blok blijft allesbehalve origineel, want de Amerikaanse tuner installeert een beter injectiesysteem en voert wijzigingen door in het motormanagement. Belangrijkste aanpassing is de toevoeging van een 2,8 liter supercharger. Het resultaat? Dik 730 pk en 812 Nm koppel. Let wel, op Euro91-brandstof. Saleen belooft meer vermogen als het octaangetal van de brandstof hoger is.

“Hoe hoger het octaangetal, hoe meer power”

Uiterlijk blijft de Mustang ook niet standaard. Saleen monteert sportiever bumperwerk, een front splitter, een andere motorkap, een achterspoiler en 20 inch wielen waarachter een nieuwe reminstallatie schuil gaat. Binnenin vinden we sportstoelen met alcantara bekleding, een herzien instrumentenpaneel en een genummerde plaquette op het dashboard. De kosten voor de Saleen update bedragen 73.214 dollar, inclusief een Mustang.

Saleen mikt natuurlijk op auto’s als de Dodge Challenger SRT Hellcat en Charger SRT Hellcat die met 717 pk nagenoeg hetzelfde vermogen leveren. Dodge heeft echter een probleem. De twee uitvoeringen zijn dermate populair dat het concern de vraag niet kan bijbenen. Daarom zijn de orderboeken gesloten. Een kans voor Saleen om kopers te overtuigen om deze S302 Black Label te nemen. Heel veel meer kost ‘ie in ieder geval niet. Een Challenger SRT Hellcat begint bij een kleine 60.000 dollar en de Charger SRT Hellcat bij 62.295 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.