Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 31 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Bijzondere barnfind zónder peperdure klassiekers in Argentinië

Bij een barnfind komen vaak peperdure klassiekers en supercars aan het licht, maar in Argentinië vond men afgelopen week een wat andere collectie. Toch is die zeker niet minder speciaal.

Tijdens een inspectie van gebouwen in het Argentijnse Buenos Aires stuitte men op de showroom en loods van Ganza Sevel, een autodealer die al een aantal decennia was gesloten. Binnen vond men geen peperdure hypercars, maar gloednieuwe ‘modale’ auto’s van Alfa Romeo, Peugeot en Fiat. De inspectie wilde de auto’s snel kwijt, en dus schakelde het Kaskote Calcos in. Dat bedrijf houdt zich bezig met de verkoop van gebruikte auto’s en kreeg dus de opdracht om deze collectie ook te verkopen.

Uno

Het heeft een aantal auto’s uit de collectie inmiddels gewassen en technisch in orde gemaakt. En de collectie mag dan niet uit peperdure auto’s bestaan, deze barnfind is toch best bijzonder. Auto’s als de Fiat Uno, Peugeot 405 en Alfa Romeo 33 zijn inmiddels redelijk uitgestorven. Deze exemplaren zijn in nieuwstaat. Kaskote Calcos verkoopt bijvoorbeeld een witte Fiat Uno met 75 kilometer (!) op de teller! Opvallend is wel dat de tripmeter al wel de 82 kilometer heeft gepasseerd…

Het is nog onbekend wat het bedrijf voor de auto’s vraagt, ook omdat er nogal wat vragen zijn rondom de documentatie van de modellen. Heel veel zal het niet zijn, omdat dit soort doodnormale auto’s niet per se verzamelingsobjecten zijn. De ‘nieuwste’ Peugeot 405 die je in ons land kunt vinden, kost bijvoorbeeld net geen 6000 euro, de veel sportievere en exclusievere Mi16 daargelaten.

Nederland

In ons land staan er twee fraaie Fiat Uno Turbo‘s te koop, waar zo’n 12.000 tot 15.000 euro voor wordt gevraagd. Reguliere modellen, zoals de 1.6’jes die nu in Argentinië staan, zijn bijna niet te vinden. Die leveren waarschijnlijk amper een derde van die prijs op. De Alfa Romeo 33 Sportwagon is waarschijnlijk wel van een wat hogere waarde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.