Autovisie
Autovisie Nieuws 24 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Bijna wereldkampioen: De Formule 1-records van Lewis Hamilton

Formule 1-coureur Lewis Hamilton kan tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten het rijderskampioenschap binnenslepen. Als dat lukt, voegt hij zich morgen bij het rijtje Ayrton Senna, Niki Lauda en Jackie Stewart, die eveneens drie keer de titel pakten. Om Michael Schumacher met zeven kampioenschappen van de troon te stoten, heeft Hamilton nog even te gaan, maar deze records heeft hij in ieder geval al.

 

  1. Meeste overwinningen in een debuutseizoen – Hamilton won 4 races in 2007 (hij deelt dit record met Jacques Villeneuve, die in 1996 4 keer won)
  2. Meeste kampioenschapspunten in een debuutseizoen – Hamilton haalde in zijn eerste seizoen (2007) 109 punten en werd tweede in het kampioenschap.
  3. Jongste kampioenschapsleider – Hamilton leidde het wereldkampioenschap tijdens de Spaanse grand prix in 2007. Hij was toen 22 jaar en 126 dagen.
  4. Meeste podiumplaatsen vanaf debuutrace – Hamilton debuteerde tijdens de Australische grand prix in 2007 en werd gelijk derde. In totaal wist hij zich in de eerste negen races van zijn debuutseizoen naar het podium te rijden.
  5. Meeste pole positions in een debuutseizoen – Hamilton pakte zes keer pole in zijn eerste seizoen (2007).
  6. Pole positions in de meeste verschillende races – Hamilton kwalificeerde zich in 21 verschillende races als beste.
  7. Meeste aaneengesloten races met tenminste één leidende ronde – Hamilton reed tenminste één ronde aan de leiding van alle races tussen de Hongaarse grand prix van 2014 en de Britse grand prix van 2015. Van achttien races in totaal dus.
  8. Meeste aaneengesloten seizoenen met een overwinning vanaf debuutseizoen – Hamilton heeft in al zijn negen raceseizoenen vanaf zijn eerste in 2007 tenminste één overwinning gehad.
  9. Meeste aaneengesloten seizoenen met een pole position vanaf debuutseizoen – Hamilton reed in alle negen raceseizoenen vanaf zijn eerste in 2007 tenminste één keer naar pole.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.