Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 4 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Bentley Continental GT perst nog meer vermogen uit zijn W12

Het is de heren technici van Bentley gelukt om 7 pk meer vermogen en en 20 Nm extra koppel uit de dubbelgeblazen 6.0 W12 van de Continental GT Speed te persen. De introductie van de sterkere twaalfcilinder gaat gepaard met de lancering van een nieuwe versie van de Continental GT Speed, de Black Edition.

Om met het laatste nieuws te beginnen, de aanduiding Black Edition duidt op enkele zwartkleurige elementen op het fraaie koetswerk van de Continental GT. Zo zijn de raamlijsten, de grille, de 21 inch grote lichtmetalen wielen en de behuizing van de lichtunits in zwart uitgevoerd. Voor het interieur heeft Bentley ook enkele elementen donker uitgevoerd, waarbij de materiaalkeuze dan koolstofvezel is. Het lichtgewicht maar supersterke goedje wordt gebruikt voor onder andere de aankleding van de middentunnel en de dakconsole. Voor zowel de bekleding van het interieur als voor de lak van het koetswerk kan uit meer tinten dan alleen zwart worden gekozen. In alle gevallen voert Bentley details als de frontsplitser, buitenspiegelbehuizingen, diffuser en sideskirts in een contrasterende kleur uit, zoals Porpoise, Beluga, Pillar Box Red en Cyber Yellow.

GT en GTC

Bentley biedt de Black Edition alleen aan als Continental GT Speed en Continental GTC Speed aan. Het model beschikt direct over de opgewaardeerde W12-motor. Door de verdere optimalisatie van het blok komt de krachtbron voortaan tot 642 pk. Dat was 635 pk. Het koppel bedraagt inmiddels 840 Nm (was 820 Nm). De trekkracht is van 2.000 tot 5.000 tpm voorhanden. Door de oppepper snelt de luxe coupé voortaan in 4,1 tellen van stilstand naar 100 km/h, 0,1 tel rapper dan voorheen. De topsnelheid bedraagt onveranderd 331 km/h. Zowel de Speed Black Edition als de Speed modeljaar 2016 zijn per direct te bestellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.