Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 13 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Aviar R67 is elektrische supersporter met Mustang-looks

Ze komen uit alle hoeken en gaten tegenwoordig: klassieke auto’s met een elektrische aandrijflijn. Dit is de Aviar R67. Hij is ontwikkeld door een Russisch bedrijf en zou niet minder dan 840 pk moeten krijgen.

aviar-r67-mustang-1

Zoals te zien is op de computertekeningen lijkt de Aviar heel sterk op een Ford Mustang Fastback uit de jaren zestig. We schrijven met opzet ‘lijkt’, want de R67 is niet gebaseerd op een Mustang. Hij staat op een eigen chassis van aluminium en koolstofvezel en heeft een koolstofvezel carrosserie. De Aviar is bovendien uitgerust met een achterspoiler die boven de 120 km/h omhoog komt.

Vierwielaandrijving

En die snelheid haalt de vierwielaangedreven ‘pony car’ met gemak, want zijn twee elektromotoren leveren maar liefst 840 pk. Daarmee zou de R67 in 2,2 seconden naar 100 km/h moeten kunnen sprinten. Zijn topsnelheid ligt op 250 km/h. Dankzij een 100 kWh batterij zou de Aviar bovendien een actieradius moeten hebben van ruim 500 kilometer.

V8-soundtrack

Gaat de R67 ooit in de verkoop? Het is wel de bedoeling, maar dat zal zeker niet binnenkort zijn. Bijgaande foto’s zijn computertekeningen en de plaat van het interieur is bij elkaar geshopt met een Tesla-scherm en Mercedes-luchtroosters. Vreemd ook: Aviar beweert dat er een geluidssimulator in het interieur komt. Die moet een klassieke V8-soundtrack van een Shelby GT500 genereren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.