Jaco Bijlsma
Jaco Bijlsma Nieuws 15 apr 2015
Leestijd: 2 minuten

Autovisie Supercar Paddock toont unieke supercars op AutoRAI

De AutoRAI is terug en daarmee ook de Autovisie Supercar Paddock. Hier staan de spectaculairste supercars van de tentoonstelling in de spotlights. Wegdromen bij de Porsche 918 Spyder, de Ferrari F40 of de auto van een top-dj? Het kan allemaal in Hal 11.

Maar er gebeurt meer op de Autovisie Supercar Paddock. Zo kun je als bezoeker zelf op de cover komen te staan van Autovisie en kans maken op een dag Drivers Academy in de spectaculaire Jaguar F-Type. Dat is een beauty en een beest in één en dus zowel een prachtig covermodel als de ultieme lesauto. Onder de deelnemers aan de AutoRAI-coveractie wordt een dag Drivers Academy met de geweldig klinkende F-Type verloot.

Een auto die de term supercar ontstijgt is de Porsche 918 Spyder. Die hypercar, met een totaalvermogen van 887 pk, sprint van 0-100 km/h in 2,8 seconden en stopt pas bij een topsnelheid van 340 km/h. Hollands glorie schittert op ons podium in de vorm van de Donkervoort D8 GTO. Een echt precisie-instrument dat met een ‘power to weight ratio’ van minder dan 2 kilo per pk één van de snelste straatlegale automobielen ter wereld is.

“Kom kijken naar alle unieke supercars op de Autovisie Supercar Paddock”

De Ferrari F40 is nog steeds een van de bekendste supercars ter wereld, terwijl die uit 1987 stammende scharlaken bolide nu ook echt ‘vintage’ is. Toen en nu is de topsnelheid van 324 km/h sensationeel en het mooie is dat dit exemplaar echt te koop is bij Autobedrijf Van den Akker in Best. De Lexus LFA schreef ook geschiedenis, want de Japanners werkten er tien jaar aan. Gelukkig scoort hij met zijn V10 ook een tien als het om perfectie en emotie gaat.

De vlijmscherpe Lamborghini Aventador Roadster 50th Anniversary met zijn 720 pk sterke V12 is een topper van de huidige supercar-league. Een auto voor de supersterren, voetballers en top-dj’s. Het is dus heel spannend waarmee tuner en wrapper JD Customs uit Bergschenhoek zijn opwachting maakt op de Autovisie Supercar Paddock. Is het een Lamborghini, een Rolls-Royce of … ? Kom kijken naar alle unieke supercars op de Autovisie Supercar Paddock op AutoRAI 2015.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.