Remco Slump
Remco Slump Nieuws 23 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Autotrends 2023: ‘Tweedehands coupé-cabriolets weer populair’

Nog een maand en dan mogen de oliebollen in de poedersuiker. Gelukkig nieuwjaar! En dus zijn er nu al trendwatchers die proberen te voorspellen wat er in 2023 hot wordt. En een van die voorspellingen is op z’n zachtst gezegd bijzonder te noemen …

Veilingsite Catawiki komt ieder jaar met een lijstje van trends om in de gaten te houden. Zo keren we in 2023 terug naar analoge hobbies, als de trendwatchers gelijk krijgen. Denk daarbij aan het bouwen van modelspoorbanen en het verzamelen van lp’s.

Nostalgie naar de jaren 2000

Ook worden we nostalgisch naar twintig jaar geleden. De jaren zeventig, tachtig en negentig hebben hun retro-revival gehad, nu is het de beurt aan de zero’s. Haal de Gamecube dus maar weer van zolder en stof je Pokemon-kaarten af.

Nieuwe generatie Japanse klassiekers

Daarbij is er een zekere voorkeur voor Japanse objecten te bespeuren, zien de trendologen, ook op het gebied van auto’s. Door de films uit de Fast & Furious-reeks en de Need for Speed-games zou er meer interesse zijn in JDM-modellen.

Betaalbare Pininfarina van de dag: Mitsubishi Colt CZC

Denk niet aan gekende klassiekers, zoals een Toyota Supra uit de jaren negentig, maar aan nieuwere modellen: de Toyota Celica uit begin 2000, de Subaru BRZ en natuurlijk altijd de Mazda MX-5.

Youngtimers blijven populair

Youngtimers blijven gewild. “Mensen zijn op zoek naar een redelijk geprijsde oldtimer die weinig onderhoud nodig heeft”, aldus een expert van Catawiki: “Eentje met goede prestaties en een nostalgische waarde.”

Hij noemt vreemd genoeg de eerste generatie Volkswagen Golf GTI als voorbeeld. Echter is dat al lang geen youngtimer meer, maar een inmiddels dure klassieker.

Coupé-cabriolets spotgoedkoop te krijgen

Cabrio’s uit de 90s en de jaren 2000 worden populair, is ook het verhaal. Een BMW Z3, maar ook een Mercedes SLK en andere coupé-cabriolets. Modellen als de Peugeot 206CC en Nissan Micra C+C, die je tweedehands spotgoedkoop kunt krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.