Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 1 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

Autofolder: Mercedes S-Klasse Pullman

Brieven en mails zijn er de deur uitgegaan, maar Mercedes-Benz negeerde mijn verzoeken om een brochure van de S-Klasse Pullman begin deze eeuw vakkundig. En kort nadat ik de strijd had gestaakt, ontving ik het door mij uiterst gewilde document alsnog. Nee, niet van Mercedes-Benz.

Via een collega kreeg ik eindelijk de felbegeerde brochure van de S-Klasse Pullman in handen. Hij had het document al jaren thuis liggen en kwam het toevallig tegen. Of ik het wilde hebben. Inmiddels heb ik twee van die kleine boekjes, want jaren later kwam er nog één op mijn pad. Verstopt tussen diverse brochures van Mercedes-modellen uit die tijd.

“Via een collega kreeg ik eindelijk de felbegeerde brochure van de S-Klasse Pullman in handen. Hij had het document al jaren thuis liggen”

De brochure van de originele 600 Pullman heb ik eveneens in mijn bezit, net als de opvolger van het hier afgebeelde exemplaar. De broeder daarvan mocht niet ontbreken. En nu gaat de strijd weer van start, want er komt wéér een S-Klasse Pullman aan. Ik ben nu al benieuwd wat voor brochure de fabrikant gaat uitgeven. Komt de limousine naast de ’korte’ S en Maybach in de programmafolder van het Mercedes’ topmodel te staan of drukt de fabrikant een specifieke brochure? Het is nog even afwachten.

Het is grappig om in de brochure te zien staan dat Mercedes-AMG betrokken is bij de productie en aankleding van de eerste Pullman van de 21e eeuw. Voor de volgende editie doet de autobouwer namelijk een beroep op de heren van Brabus, de concurrent van AMG. Mercedes besteedt de bouw van de verlengde S-Klasse uit. En het bedrijf uit Bottrop zal tevens voor de aankleding van het topmodel zorgen. De limousine wordt puur maatwerk, waarbij de eisen van de typegoedkeuring en het banksaldo van de koper waarschijnlijk de enige twee limieten vormen. De mogelijkheden voor het model beloven ongekend te zijn. Dat moet wel worden overgebracht door middel van een folder. Er is hoop op een bijzondere uitgave. Ik zit al in de aanslag.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.