Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 14 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

Autofolder: Jaguar XJ

De dame achter de balie vroeg mij vriendelijk om later op de dag terug te komen, aangezien de verkoper er nu niet was. Ik pakte mijn fiets, maakte mijn ronde af en bezocht aan het einde van de dag wederom de dealer. Helaas was men toen niet zo vriendelijk meer.

Mijn verzamelwoede kent grenzen, maar dat zijn geen stadsgrenzen. Ik fietste sinds mijn achtste jaar stad en land af voor het completeren van mijn verzameling. Dat moest ook wel, want bijvoorbeeld een Jaguar-dealer was er bij mij in de stad niet te vinden. Zo ook begin jaren negentig. De meer dan 20 kilometer naar het Jaguar-bedrijf legde ik op mijn fiets af.

Autofolder Jaguar XJIMG_6145Terugkomen

Ik zette mijn stalen ros voor de deur van het eenvoudige Jaguar-dealerbedrijf aan de Bredase Tuinzigtlaan. Na een rondje door de showroom eindigde ik bij de receptioniste. Ik legde haar uit dat ik een verwoed folderverzamelaar was en of zij voor mij enkele brochures van het prachtige Engelse merk had. Helaas, de verkoper was niet aanwezig en die wist de brochures te liggen. Of ik later terug wilde komen. Geen probleem, antwoordde ik. Ik kwam op de route naar huis toch weer langs het autobedrijf.

Autofolder Jaguar XJIMG_6136Tweewieler

Ondanks dat ik met lege handen de showroom verliet, ging ik enthousiast op weg naar de andere bedrijven, zoals Toyota Van Dorst, Vriens Opel en Rüttchen Mercedes-Benz. Mijn rugzak raakte al aardig vol en de snelbinders waren maximaal uitgerekt toen ik weer richting Jaguar Breda reed. Ik parkeerde opnieuw mijn fiets voor de showroomdeur. De receptioniste zag mij al aankomen en verwees mij direct naar de verkoper. Het gesprek met de man met de grijze haren kan ik mij -helaas?- niet meer herinneren, maar ik weet dat ik stomverbaasd naar buiten stapte. Zonder folders. Ik was zwaar beledigd. Niet om het feit dat ik niets kreeg, maar de manier waarop, dat herinner ik me nog altijd. Verbolgen koerste ik huiswaarts.

IAutofolder Jaguar XJMG_6134Werkgebied

Normaliter zette ik zo’n dealer direct op de zwarte ‘Sjoerd van Bilsen-lijst’ maar ik liet me in dit geval niet meteen uit het veld slaan. Later kreeg Breda een andere dealer, waar ik geregeld folders bemachtigde. En kreeg ik ook daar geen folders, dan was ik wel naar de volgende Jaguar-dealer gereden. Mijn werkgebied kende geen grenzen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.